Huizen zijn 70% sneller verkocht met zonnepanelen

Huizen zijn 70% sneller verkocht met zonnepanelen

Binnen de huizenmarkt worden duurzame investeringen steeds belangrijker. Wist je dat woningen met zonnepanelen tot wel 70 procent sneller worden verkocht dan woningen zonder? Door te investeren in energiebesparende maatregelen, verhoog je bovendien de waarde van je woning.


Slim investeren

Ben je van plan om in de toekomst te verhuizen? Overweeg dan om je huis te verduurzamen door zonnepanelen te plaatsen. Zo’n slimme investering heeft verschillende voordelen:
Zolang je zelf nog in het huis woont, profiteer je van een lagere energierekening. Omdat je je eigen groene stroom opwekt, hoef je immers veel minder stroom van je energieleverancier af te nemen.
Zonnepanelen dragen bij aan een hogere woningwaarde.
Woningen met zonnepanelen worden sneller verkocht dan gemiddeld, omdat de lagere maandlasten aantrekkelijk zijn voor de nieuwe bewoners.
Het energielabel van je woning wordt beter.
Zonnepanelen dubbel terugverdiend

Zonnepanelen verdienen zich eigenlijk dubbel terug: eigen zonnestroom is goedkoper dan de stroom die je afneemt van je energieleverancier. En potentiële kopers zijn bereid om meer te betalen voor je woning als er zonnepanelen op liggen.

Aangezien zonnepanelen zeker 30 jaar meegaan, wekken de zonnepanelen na de terugverdientijd nog makkelijk 20 jaar gratis groene stroom op. De besparing kan, verspreid over de levensduur van de zonnepanelen, oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. Dat is natuurlijk erg aantrekkelijk voor de nieuwe bewoners van je woning!

Zonnepanelen geen bezwaar

Hoewel er op steeds meer huizen zonnepanelen worden gemonteerd, is er ook een groep sceptici die liever geen zonnepanelen op zijn dak heeft. Het is echter niet ingewikkeld om hun bezwaren te weerleggen.
Hoewel sommige mensen denken dat het installeren van zonnepanelen een tijdrovende klus is, ligt een zonnestroomsysteem doorgaans binnen één dag op het dak.
Voor de installatie van zonnepanelen hoeft er vrijwel nooit iets aangepast te worden in de woning of op het dak.
In de meeste gevallen kan de omvormer opgehangen worden in een aparte ruimte zoals de meterkast, zodat deze uit het zicht hangt. Ook de kabels worden netjes weggewerkt.

Eigenlijk merk je er dus niets van dat er zonnepanelen op je dak liggen, behalve de lagere energierekening en hogere woningwaarde natuurlijk.

Voor een goede prijs van zonnepanelen:



Bron: http://huizenmarkt.blog.nl/anders/2016/03/02/woningwaarde-verhogen-met-zonnepanelen

Recente Post

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

tips en advies van total energy projects

In de kijker